Run your mouse
over the
pictures

 





Pyllaucoediog is a new private house, widely acclaimed for its sustainable, rural design.
The clients had approached us with an interesting problem. They had bought a derelict stone barn in the middle of a marsh on the dark side of a wood. It had planning permission to demolish and re-build as a banal bungalow. Kedrick, a planning consultant (Carlisle Davies & North) had negotiated with the planners to relocate the building to a more healthy part of the site. The clients wanted a sustainable, contemporary rural design. The planners wanted a barn. Our solution was to produce a design based on the best energy conserving aspects of vernacular design (using the topography for shelter, re-use of materials) while employing today's energy conservation (orientation for passive solar gain, insulation).
The contour-hugging plan shrugs off the weather and is reflected internally as attractive split levels.


Client:
Mr & Mrs Kedrick Davies

 

Awards and Publicity:
  • Civic Trust Award, 1999
  • Council for Protection of Rural Wales Award, 2000.
  • Featured in S4C's programme "Pedwar Wal", April 200